Jyväskylän kaupungin projektisalkkutyöryhmällä on takanaan kolmen kuukauden rypistys Thinking Portfolion projektisalkun määrittelyä ja soveltuvuustestausta. Testausvaiheessa salkkuun vietiin muutamia IT-projekteja pilottikäyttäjien toimesta ja nyt ollaan valmiita tuotantokäyttöön.

Thinking Portfolio-projektisalkun käyttöönotosta on jo tiedotettu sisäisesti. Seuraavassa vaiheessa koulutetaankin lisää salkun käyttäjiä ja tutustutaan eri ominaisuuksiin oman projektitoiminnan kautta. Projektien määrä salkussa kasvaa sitä mukaa, kun käyttäjiä tulee lisää, sillä koulutukset ovat hyvin käytännönläheisiä, projektipäälliköt syöttävät omat projektinsa salkkuun ja käytön opastus tapahtuu niiden avulla.

– Tieto tulevasta on otettu vastaan positiivisesti, tulevat käyttäjät odottavat näkevänsä käytännössä miltä uusi työväline näyttää ja miten se helpottaa omaa työtä.
Uudelta projektisalkulta odotetaan myös apua projektiprosessien selkiyttämisessä ja käytänteiden kehittämisessä. Työryhmä uskoo Thinking Portfolion tuovan ryhtiä projektisalkun hallinnoimiseen ja raportointiin niin johdolle kuin projektihenkilöstöllekin.

Jyväskylän työryhmä antaa kiitettävän arvosanan Thinking Portfoliolle kolmen kuukauden ketterästä projektista, jonka aikana projektisalkku määriteltiin ja parametroitiin Jyväskylän kaupungin projektimaailmaan sopivaksi.

-Vaikka jossain vaiheessa tuntui, että olisi ollut hyvä varata enemmän aikaa sisäisesti asioiden käsittelyyn työpajojen välissä, niin toisaalta projekti saatiin maaliin aikataulussa ja muutamia seuraavan vaiheen tarpeitakin ehdittiin jo tuoda toteutukseen.

Tulevaisuudessa Jyväskylän tiimi toivoo kuulevansa lisää muiden kaupunkien ja julkisen puolen organisaatioiden kokemuksia ja esimerkkejä siitä, miten tuotetta on käytetty eri kokoisilla asiakkailla ja minkälaisia mahdollisuuksia heillä voisi olla laajentaa salkkunsa käyttöä jatkossa.

Jyväskylän projektisalkkutyöryhmän kokemuksia Thinking Portfolion projektisalkun toteutusprojektista kertoivat Taina Aaltonen, Ari Kuusio, Ari Miettunen ja Salla Pykälämäki Jyväskylän kaupungilta.