Vuoden 2019 aikana kävimme Thinking Portfolio Roadshow -kierroksellamme Turussa, Vantaalla ja Tampereella. Jokaisella paikkakunnalla järjestimme myös Roundtable-keskusteluja asiakkaidemme nostamista aihepiireistä ja täsmensimme keskusteluja osallistujien kiinnostuksen kohteiden suuntaan. Osallistujia eri tapahtumissa ja teemakeskusteluissa oli yhteensä yli 70 – mahtava määrä näkemystä, kokemusta ja kehittämisen pöhinää!

Mitä opimme vuonna 2019 Roundtable-keskusteluista? Yhteenvetona tämän vuoden keskusteluista haluaisimme jakaa kaikille muutamia huomioita.

  • Jokainen organisaatio ovat omassa kehitysvaiheessaan salkunhallinnassa. Osa taitaa priorisoinnin varsin edistyneesti, toinen on tehnyt projektien resursoinnista taidetta. Kussakin tilanteessa on omat haasteensa, esteensä tai hidasteensa, mutta Roundtable-keskusteluista yllättävän moni lähti toimistoa kohden todeten, että ”ei me nyt niin jälkijunassa ollakaan, vaikka kehitys tuntuu välillä takkuiselta.”
  • Vertaistuen ja pienten vinkkien rivien väleistä voi oppia paljon. Koulutus, kirjat ja näkemyksen laajentaminen oman toimialan ulkopuolelta ovat suositeltuja tapoja oppia uutta, mutta lyhyehkötkin keskustelut ovat kultaa, kun kaikki osallistujat ovat samalla asialla. Roundtable-keskustelujen energisoivimpina hetkinä osallistujat ovat rohkaistuneet jakamaan haasteensa ryhmälle ja rehellisiä vinkkejä ja uusia näkökulmia samaan haasteeseen on tullut monesta suunnasta. Ehkä näissäkin helpottavinta on ollut ymmärtää, että jokainen tilanne on ainutlaatuinen.
  • Pienet askeleet ovat kultaa. Ja ensimmäinen askel kannattaa ottaa. Tapahtumistamme lähteneet ovat vieneet kotimatkalleen vinkkeja, niksejä ja keskusteluaihioita omien toimintatapojen kehittämiseen. Toivomme, että jokainen on saanut keskusteluja vietyä eteenpäin. Osa on jatkanut meidänkin kanssamme keskusteluja jopa alustamuutosten tekemiseksi, joten tiedämme, että konkreettisiakin asioita on lähtenyt liikkeelle.

Me opimme lisäksi, että keskusteluita on hyvä käydä riittävän pienissä ryhmissä, jotta keskustelu säilyy eläväisenä ja jotta kaikki saavat koottua näkemyksiä juuri omiin tilanteisiin ja kehitysaihioita myös kotiin vietäväksi. On myös hyvä, että kussakin ryhmässä on sekä kokeneempia että uudempia salkkujohtajia ja että ilmapiiri on kaikkien osalta avoin ja yhteiselle oppimiselle annetaan lupa. Kaikkien eri pöytien keskustelujen avainasioiden ja oppien jakamiseen oli myös hyvä jättää runsaasti aikaa, jotta mahdolliset muutkin ryhmät pääsevät vielä antamaan täsmävinkkejä jo jalostuneisiin ajatuksiin.

Näillä ajatuksin siirrymme kohti uusia keskusteluja ja salkkujohtamisen entistä tasokkaampaa kehittämistä vuonna 2020. Jos olet kiinnostunut tietystä teemasta tai salkkujohtamisen yksityiskohtien ratkaisuista, otathan yhteyttä! Keräämme aina uusia aihepiirejä ja tänä vuonna kokeilemme myös koota täsmäryhmiä valittuihin teemoihin.

Uuden vuoden tapahtumamme ovat jo ilmoittautumisvalmiina täällä ja toivomme näkevämme teistä monia tapahtumissamme taas vuonna 2020!

 

Nina OrvolaNina Orvola

Lead Senior Advisor
nina.orvola@thinkingportfolio.com
Puh. +358 44 5051044