Otsikko voi herättää kysymyksiä. ”Mitä oppeja lapset voisivat mahdollisesti tarjota projektipäälliköille?” Todellisuudessa lasten toiminta ja käyttäytyminen voi opettaa projektipäälliköille moniakin asioita.

Oletko seurannut ja huomannut miten lapset käyttäytyvät toistensa kanssa päivittäin? Seuraavan kerran kun saat hyvän mahdollisuuden seurata lasten keskinäisiä tekemisiä, pistä merkille mitä ja miten he sen tekevät. Saatat saada uusia ajatuksia projektisi hallinnalle.

Viestintä

Lapset rakastavat puhua ihmisille ja kertoa tarinoita sekä omista kokemuksiaan. Oleellisesti lasten puhe on innokasta ja inspiroivaa. Seuraamalla lasten puhetta, projektipäällikkö voi saada lisäoppia kuinka puhua uskottavasti tiimilleen. Seuraavan kerran, älä anna tiimipalavereista tulla tylsiä, pitkiä tai hyödyttömiä. Sen sijaan, yritä ja pidä kaikki innostuneina jakamalla tietoa, keräämällä palautetta jne. Muista myös pitää asianosaiset ajantasalla ja jakamalla etukäteen mietitty agenda joka tiimipalaverille.

Uskaliaisuus

Kaikki me olemme kateellisia lasten pelottomuudelle? Lapset eivät välitä jos kaatuvat tai innokas lemmikki tulee päälle yms. Samanlaisesti, jopa silloin kun projektipäälliköllä on kokonaisvaltainen riskienhallinta suunnitelma olemassa, hän ei voi nähdä kaikki mahdollisia tulevaisuudessa tulevia ongelmia. Kun tulee haastava tai jopa mahdottomalta tuntuva tilanne projektille, niin tunnusta virheet ja ota opiksesi virheistä ja kokeile paremmin seuraavalla kerralla.

Keskustelut

Lapsilla on luonnollinen kyky keskustella vanhempiensa kanssa. Projektipäälliköt voivat varmasti oppia jotain tästä. Keskustelut ovat merkittävä osa projektin hallintaa, ja projektipäälliköt keskustelevat jatkuvasti resursseista, aikataulusta ja budjetista yms. Tehokas viestintä helpottaa em. asioita.

Toimiminen tiimeissä

Lapset rakastavat toimia/leikkiä ryhmässä. Siinä heillä on mahdollisuus keskustella, ja oppia toinen toisiltaan kaikenlaista ilolla. Projektipäällikön kannattaa rakentaa tiimi joka toimii luonnollisesti. Kesken stressaavan projektin tiimin tulee pysyä motivoituneena. Tällaisissa tilanteissa projektipäällikkö voi esim. kutsua tiimin illalliselle tai keskustella henkilökohtaisesti tiimin jäsenien kanssa ja keventää tilannetta silloin tällöin.