Onnellisen projektipäällikön 10 salaisuutta

Tinybuddha-sivusto listasi asioita onnelliseen elämään mutta hienosäädimme niistä version onnelliselle ja positiiviselle projektipäällikölle.

Anna lupa

Anna itsellesi lupa olla sellainen projektipäällikkö kuin mitä ihmisenä muutekin olisit. Huonoa päivää seuraa aina hyvä päivä. Epäonnistumista seuraa aina onnistuminen – suuri tai pieni.

Älä ota itseäsi niin vakavasti

Epäonnistumiselle voi myös hymyillä – se siirtää ajatukset epäonnistumisesta jo seuraavaan vaiheeseen jossa taas onnistutaan. Onnistuminen ei tunnu koskaan vakavalla ilmeellä hyvältä. Jos ja kun joku menee pieleen – analysoi tilanne, ota opit matkaan ja katso eteenpäin.

Älä tuijota omaa napaasi

Projekteja koskee samat elämän säännöt jotka jo tiedämme. Muiden auttaminen on myös oman onnemme lähde. Se on niin totta, että se kannattaa kokeilla. Kun projektillasi menee hyvin ja onnistumiset seuraavat toisiaan – keskity hetkeksi auttamaan muita. Väitän, että saat apua takaisin juuri kun sitä tarvitset.  Tämä toimii varmasti!

Älä vertaa niin onnistut

Ei kannata asettaa omaa projektia tai panosta projektissa muiden edelle. Projektit ovat aina tiimityötä ja niiden näkymättömät riippuvuudet ovat aina olemassa. Kun päätös projektista on olemassa – on tiimille annettu lupa onnistua – ei asettaa projektia muiden edelle.

Mukaudu

Jos ja yleensä kun jokin ei projektissa mene lainkaan niin kuin suunnittelit, pysy avoimena ja uteliaana. Sinulle on avattu hetki oppia jotain uutta – niin itsestäsi, tiimistä ja projektin toimintaympäristöstä. Haasteet ovat mahdollisuuksia oppia – mukaudu ja olet viisaampi.

Huolehdi muista – älä unohda itsestäsi

Samalla kun annat tukea muiden projekteille – muista auttaa ja tukea myös itseäsi. Jos huomaat, että joku jolle annat energiaasi ja tukeasi ei koskaan ymmärrä antaa tukeaan takaisin – muista vetää raja. Onnea ei ole vain antaa – onnea on antaa ja saada. Kun muistat olla se joka antaa aina takaisin – huomaat, että saat helposti tukea ja uusia mahdollisuuksia. Salaisuus joka toimii aina.

Valitse tiimisi ja ole sen paras kaveri

Oletko huomannut, että jos olet innostavien, iloisten, hauskojen ja positiivisten ihmisten keskellä – koet pian itsekin olevasi inspiroitunut ja hyvällä tulella. Jos joku saa jatkuvasti olosi huonoksi on hyvä miettiä, että syntyykö tässä seurassa tavanomaista parempia tuloksia. Kaipaako joku aina apuasi ja on epätoivoinen mutta ei koskaan jaa iloa ja innostusta? Ketkä ovat mielestäsi organisaatiossasi seuraavan voittajatiimin jäsenet?

Älä etsi onnea, etsi rauhaa

Usein kuulee ja näkee ihmisiä jotka etsivät aina ja vain tavanomaista parempaa ideaa tai innovaatiota. Projektit ja kehittäminen on kuitenkin täynnä ylä- ja alamäkiä. Projekti eivät kestä ikuisesti ja aina tulee uusia mahdollisuuksia. Suurin osa projekteista on aina perusprojekteja ja joskus onneksemme kohdalle sattuu ihania ja ainutkertaisia kehitysprojekteja. Jokainen projekti on mahdollisuus hyvälle tiimille onnistua ja kokea yhdessä onnea.

Aisti ja herkisty

Projektit ovat täynnä loputtomia yksityiskohtia ja pieniä muistilappuja. Keskity projektiin kokonaisuutena – asti projektin positiiviset onnistumiset ja mahdollisuudet ja nauti. Muista kysyä aina projektitiimiltä mitä hyvää projektillemme kuuluu? Vasta sen jälkeen kannattaa kysyä mitkä olivatkaan projektin haasteet.

Älä määritä itseäsi projektien kautta

Muista, että projektisi tai projektitiimisi tehtävä ei ole tehdä sinua onnelliseksi. Projekti ja ihana projektitiimi voi lisätä onnea mutta olet itse onnesi lähde. Muiden tehtävä ei ole saattaa sinua onnellisuuden tilaa tai täyttää sisäistä tyhjyyttäsi – se on meidän jokaisen oma tehtävä. Mutta muistetaan tukea toisiamme sillä matkalla. Onni on mielen tila joka kannattaa jakaa.

Share This