Thinking Portfolio projektisalkku vakuutti Eterassa

Etera on keskinäinen eläkevakuutusyhtiö. Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta sekä edistää työhyvinvointia.

(www.etera.fi)

Thinking Portfolio on näppärä ja edullinen

Etera hankki Thinking Portfolion projektin hallinnan ja johtamisen apuvälineekseen. Thinking Portfolion sopivuus nimenomaan asiakasorganisaation tarpeisiin, helppokäyttöisyys ja saatavuus kätevänä pilvipalveluratkaisuna vakuuttivat, kertoo Eteran tietohallintopäällikkö Kristian Peltola. Thinking Portfolio tuli korvaamaan aiempaa sovellusta, joka koettiin Eteran tarpeisiin liian monimutkaiseksi, toimittajalähtöiseksi ja jo hieman vanhentuneeksikin ratkaisuksi.

– Tarvitsemamme toiminnot löytyvät Thinking Portfoliosta, se on meille täysin riittävä. Työväline on lisäksi edullinen, pääsimme eroon kalliista lisensseistä ja palvelimista.

Projektisalkun kokonaiskuva hahmottuu selkeästi

Etera käyttää Thinking Portfolion projektisalkkua tuomaan läpinäkyvyyttä salkkuun ja järjestystä IT-projekteille. Salkussa on sekä isompia hankkeita, jotka koostuvat useista eri projekteista, että yksittäisiä projekteja, kuten sovelluksien uusia versioita ja verkkopalvelujen kehittämisprojekteja. Thinking Portfolion on todettu toimivan loistavasti erityyppisten projektien johtamisen työvälineenä.

Projektipäälliköt ovat olleet kiitollisia yksinkertaisesta ja helposta käyttöliittymästä sekä siitä, että projektien tiedot, kuten esimerkiksi tavoitteet, riskit, kustannukset ja tilannetiedot ovat yhdessä paikassa ja että projekteja saa näppärästi suodatettua ja haettua eri hakutekijöillä.

-Johtoryhmä seuraa hankkeita suoraan projektisalkusta. He pitävät erityisesti projektisalkkutilanteen kokonaiskuvan selkeästä hahmottumisesta Thinking Portfolion avulla sekä yksittäisten projektien osalta liikennevalojen antamasta nopean katsauksen tilannetiedosta.

Jatkossa on tarkoitus laajentaa käyttöä muihinkin kuin IT-projekteihin. Tätä varten ollaan päivittämässä projektiohjeistusta ja tehdään laajemman käyttöönoton suunnittelua.

– Jatkossa hyödynnämme myös projektien kustannusseurantaominaisuuksia enemmän. Tilanneraporttien esittäminen ohjausryhmälle esimerkiksi kätevällä ”one pagerilla” ja tallentaminen päiväkirjaan on tavoitteemme kaikissa projekteissa. Näin pystymme pitkälti luopumaan erillisistä PowerPoint -raporteista.

Thinking Portfolio -ideasalkku istutetaan osaksi ideointiprosessia

Projektisalkusta saatujen hyvien kokemusten perusteella Eteralla päätettiin myös hyödyntää työvälineestä löytyvää ideasalkkua, jonka käyttöönotto on valmisteluvaiheessa. Eteran tietohallinnossa ollaan päivittämässä ideointiprosessia, samassa ideasalkku istutetaan osaksi ideointiprosessia. Työvälineeseen tehdystä investoinnista halutaan saada maksimaalinen hyöty irti, tiivistää Kristian Peltola.

Eteran Thinking Portfolio-kokemuksista kertoi

Kristian Peltola
Tietohallintopäällikkö /Tietohallinto, projekti- ja kehityspalvelut
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera

 

2017-08-15T14:53:52+00:00 21.7.2017|Tags: , |

Jätä kommentti

Share This