Kuva: Heikki Tuuli, Suomen kansallisooppera ja -baletti 

Kaikkien suomalaisten taidelaitoksina Kansallisooppera ja Kansallisbaletti tarjoavat ooppera- ja balettiesityksiä sekä muita tapahtumia kaikenikäisille. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten televisioinnit ja suoratoistot vievät toimintaa kaikkialle Suomeen.

– oopperabaletti.fi

Projektisalkku on johtamisen ja viestinnän väline

Suomen kansallisooppera ja -baletti (SKOB) hankki Thinking Portfolion projektisalkun tuomaan koko henkilökunnalle näkyvyyttä meneillään oleviin projekteihin ja helpottamaan projektien ja projektisalkun johtamisessa.

Kaikilla käyttäjillä on nyt pääsy järjestelmään, pilotointi on takanapäin ja uusien projektien suunnitelmat tehdään salkkuun. Kansallisoopperan ja -baletin sisällä projektisalkun käyttöönotto on siis parhaillaan meneillään, kertovat järjestelmävastaava Petra Tarkiainen ja tuotantopäällikkö Jere Pensikkala, jotka olivat päävastuullisia salkun sovittamisesta organisaation tarpeisiin.

-Kun Thinking Portfolion kanssa määritellyt parametroinnit saatiin käyttöömme, aloitimme pilotoinnin. Varsinaisia koulutuksia emme ole suunnitelleet, sillä salkku ohjaa itse käyttämään itseään. Olemme taustatukena uusille käyttäjille ja koulutamme tarvittaessa, mutta tähän mennessä ei kenelläkään ole ollut kysyttävää.

Käyttäjäpalautteen perusteella salkku on otettu todella hyvin vastaan, kertoo Petra Tarkiainen.

Thinking Portfolion konsultit osaavat hommansa ja salkusta löytyy aina ratkaisu

SKOBin projektiryhmä antaa Thinking Portfoliolle kiitettävän arvosanan projektin toteutuksesta. He kiittävät erityisesti saamastaan ulkopuolisten asiantuntijoiden näkemyksestä, joka on auttanut kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin omassa prosessissa.

Nyt, kun salkkua otetaan laajempaan käyttöön talon sisällä, Tarkiainen ja Pensikkala kertovat huomanneensa, että sama hyvä asiakaspalvelu jatkuu kuin salkun määrittely- ja parametrointivaiheessakin. Thinking Portfolio pitää huolta asiakkaasta ja kertoo muista mahdollisuuksista jatkuvasti.

-Käyttöönottoprojekti sujui mukavasti. Projekti oli mielestämme hyvin jäsennelty ja johdettu. Meidän oli helppo tuoda oma substanssiosaamisemme ja odotuksemme esille. Odotukset ovat täyttyneet hyvin.

-Tuntui aika uskomattomalta, että salkussa oli näin laajat mahdollisuudet. Käyttöönoton suunnittelu ja tuki ovat hyvällä tasolla ja Thinking Portfolio hoiti projektin hienosti. On merkittävää mihin kaikkeen salkku taipuu, en pysty palauttamaan mieleen yhtäkään asiaa, missä järjestelmää ei olisi saatu toimimaan tarpeemme mukaisesti, aina on löytynyt ratkaisu.

Seuraavana vuorossa produktiosalkku

SKOB:lla koetaan positiivisena asiana, että järjestelmää kehitetään koko ajan. Myös salkun laajennettavuus eri käyttötarkoituksiin on kätevää.

-Seuraavaksi selvitämme mahdollisuutta salkuttaa Thinking Portfolioon produktiomme, mikä on samalla osa isompaa tuotannonsuunnitteluprosessimme uudistamista.

Thinking Portfolio mahdollistaa viestimisen koko henkilökunnalle aiempaa paremmin, katseluoikeudet mukana lukien kokonaiskäyttäjämäärä on 700 vaikka projekteja päivittäviä käyttäjiä onkin vähemmän. Produktiosalkkuun aktiivisia käyttäjiä on tulossa mukaan kaksi sataa. Projektisalkun käytöstä saatavasta käyttökokemuksesta odotetaan hyötyä myös produktiosalkun luomisessa.

Thinking Portfolion kanssa kaikki on sujunut tehokkaasti. Meille päin ei ole jäänyt mitään pyyntöjä kesken, esittämämme toiveet ja paljon enemmänkin on toteutunut, summaavat Tarkiainen ja Pensikkala tähänastista yhteistyötään Thinking Portfolion kanssa.

Haastateltavina olivat:

 

Petra Tarkiainen, Järjestelmävastaava
Jere Pensikkala, Tuotantopäällikkö
Suomen Kansallisooppera ja -baletti