Vietimme tiistaina 24.9.2019 vuosittaista juhlapäiväämme eli Thinking Portfolion Käyttäjäpäivää Musiikkitalolla. Tapahtuma houkutteli innostuneen ja runsaslukuisen yleisön niin Musiikkitaloon paikan päälle kuin etäyhteydelläkin tapahtumaamme seuraamaan.

Päivän aloitti Esa Toivonen kuvaamalla salkunhallinnan yleisiä kehityskulkuja. Salkunhallinnasta on tullut vakiintunut johtamisen tapa organisaatioihin ja seuraavaksi nähtävissä on, että salkkujohtamista laajennetaan kehitystoiminnasta jatkuvien prosessien ja esimerkiksi riskien johtamiseen. Lisäksi Esa kertoi Thinking Portfolio -alustan uusista ominaisuuksista, sekä myöhemmin syksyllä päivittyvästä alustamme käyttöliittymästä. Pääkäyttäjät saavat uudistuvasta käyttöliittymästä lisätietoa lokakuun alussa.

Kuulimme päivän aikana neljä erilaista asiakastarinaa ja kehityskertomusta Salkunhallinnasta, jotka valottivat erilaisia tilanteita ja tarpeita, joita salkunhallinnan värikkäässä maailmassa jatkuvasti tapahtuu.

SOK:n Vesa Koskinen kertoi useamman kehityssalkun koordinoinnista, eri salkkujen erilaisista elinkaaren vaiheista ja niiden kehityskuluista. Opimme, että salkkujen merkitys voi muuttua ajan kuluessa, ja Tampereen Korkeakouluyhteisön Henna Koskimäki ja Päivi Lignell kertoivat kahdesta salkustaan ja siitä miten salkkujohtaminen oli kolmen korkeakouluyksikön yhdistämisessä tukena. Kolmen erilaisen kehitysorganisaation yhdistäminen vaatii työtä ja projektien hännät jatkuvat vielä pitkään varsinaisen yhdistymispäivän jälkeen.

Hartwallin David Traclet kertoi Thinking Portfolion käyttöönoton kokemuksesta tuotekehityksen projektien tueksi. Johdon tuen ja tiimin merkitys käyttöönoton onnistumisessa on olennaista!

Petra Tarkiainen kuvasi Kansallisoopperan ja -baletin tietä salkunhallintaan. Koordinointia, yhteisiä työtapoja ja perusraportointia ei voi korostaa liikaa ja niistä salkunhallinnan ydin muodostuukin.

Taukojen aikana nautimme keskusteluista, jaetuista kokemuksista,  demo – ja niksinurkista sekä Musiikkitalon upeista tarjoiluista, jotka kruunasivat tapahtumamme.

Iloisesta ja aktiivisesta ja jopa tapahtuman jälkeen jatkuneesta puheensorinasta voi päätellä, että päivämme onnistui herättämään keskustelua ja ajatuksia. Toivottavasti ensi vuonna yhä useampi pääsee paikalle vaihtamaan ajatuksia ja oppimaan toisiltaan, sillä paikalla olleiden palautteen perusteella ajatustenvaihto muiden osallistujien kanssa oli jopa päivän parasta antia! Pöydän antimista nyt puhumattakaan…

Lämmin kiitos kaikille Thinking Portfolio Käyttäjäpäivä 2019 –tilaisuuteemme osallistuneille! Tapaamme taas viimeistään ensi vuonna!

Tallenteet tapahtuman puheenvuoroista

Valikoituja asiakaskertomuksia

Tutustu myös esitteisiimme!