Korona-ajan etätyösuositukset sekä nopeasti kiihtyvä tahtotila siirtyä Excel-taulukoista esitysvoimaisempaan ja visuaaliseen raportointiin siivittivät Thinking Portfolion salkunhallinnan kasvua.

Korona kiihdyttää tiedolla johtamisen trendiä

”Asiakkaamme ovat sen todistaneet: strategian tehokas toimeenpano mahdollistuu monisalkkuympäristöllä eli usean salkun aktiivisella johtamisella. Kun kaikki salkut ovat helposti yhdessä paikassa mahdollistaa tämä strategian tehokkaan toimeenpanon. Tämä on erityisen tärkeää, koska hyvistä strategioista suurin osa kaatuu toimenpanoon – johtamisen haasteet etätyöaikana sekä etätyön paljastamat tiedonhallinnan haasteet varmaan keskeisimpinä”, kertoo Managing Partner Esa Toivonen.

Suomi on vahva edelläkävijä pilvipalveluissa ja salkunhallinnassa

Myös Hollannissa asiakasmäärämme kaksinkertaistuivat koronaa edeltäneestä vuodesta. Fakta on, että suomalaiselle salkunhallinnalle ja tietojohtamiselle on maailmalla vahvaa kysyntää.

Suomen etuna on 5 vuoden etumatka pilvipalveluissa sekä meillä Thinking Portfoliolla salkunhallinnassa suurempiin EU-maihin kuten mm. Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Belgiaan, Itävaltaan ja Espanjaan.

Tulevaisuus on salkunhallinnan alustassa

Strategian toimeenpano voidaan jäsentää eri salkkuihin omilla tietomalleillaan kuten mm. projekti-, investointi-, riski-, HRD-, tuotekehitys-, palvelu-, sovellus-, markkinointi- ja eri asiakaskohtasiin salkkuihin.

Näin kokonaiskuva on selkeä ja priorisointia, resurssisuunnittelua sekä riskienhallintaa voidaan tehdä helposti organisaatiolle yhteisen tilannekuvan pohjalta. Thinking Portfolion vahvuutena SaaS-palvelumme 15 vuoden tuotekehitys, kokenut ja intohimoinen salkunhallinnan kehittäjätiimi sekä jatkuva 20 % panostus liikevaihdosta omaan sovellus- ja palvelukehitykseen. Olemme tuoneet salkunhallinta-alustastamme jo vuosia kolme kertaa viikossa uuden version ja kehitystarpeet tulevat laajasti keskenään verkoistoituneelta aktiiviselta asiakaskunnaltamme.

”Hyvä salkunhallinta lisää organisaation motivaatiota ja jaksamista, niin sanotusti vähentää ryppyjä ja parantaa yöunen laatua.

Esitän avoimen kysymyksen johdolle: onko Excel teidän ainoa riski- tai projektisalkunhallinnan väline vielä vuonna 2021?”

Esa Toivonen
Thinking Portfolio

Liiketoimintaympäristön muutosta ei voi pysäyttää

”Päätöksenteko on aina käynnissä – juuri tälläkin hetkellä, sillä liiketoimintaympäristöä ei voi kukaan pysäyttää.”, muistuttaa Toivonen ja jatkaa: ”Salkunhallinta on organisaatiolle yhtä tärkeää kuin päätösten tekeminenkin.”. Salkunhallinnan keskiössä on uudet tavat toimia, viestiä, tehdä päätöksiä ja päätelmiä tilannekuvasta. Kysymys on tietojohtamisesta salkunhallinnan avulla, jolloin organisaatio ottaa päätöksenteon haltuun.

”Hyvä salkunhallinta lisää organisaation motivaatiota ja jaksamista, niin sanotusti vähentää ryppyjä ja parantaa yöunen laatua” keventää Toivonen. Hän muistuttaa samalla, että ”yliresurssointi ei ole parempaa tuottavuutta – vaan ehdottomasti burnout- ja laaturiski.”.

”Esitän avoimen kysymyksen johdolle: onko Excel teidän ainoa riski- tai projektisalkunhallinnan väline vielä vuonna 2021?”, kysyy Toivonen.

Päätöksenteossa oikean hetken tunnistaminen on erittäin tärkeää: 80% onnistumisesta päätöksenteossa perustuu siihen, että päätös tehdään oikealla hetkellä. Jotta ajoituksessa onnistutaan tarvitaan riittävästi tietoa tilannekuvasta. ”Onnistumiseen tarvitaan tilannekuvaa – kukaan ei uskalla ajaa autoakaan toinen silmä kiinni. Juuri nyt liiketoimintaympäristö määrittää mikä on vaadittu muutosvauhti ja on reagoitava nopeasti kaikkeen siihen mitä eteen tulee.
Ilman yhteistä tilannekuvaa ei päätöksiä osata tehdä oikealla hetkellä.”, kuvailee Toivonen salkunhallinnan tarvetta kriittisenä menestystekijänä.

”Kiihtyvänä trendinä näemme, että asiakasorganisaatiomme laajentavat salkunhallintaa uusiin tiedolla johtamisen alueisiin sekä uusiin salkkumalleihin sekä panostavat integraatioihin.Trendi on selvä – ilman salkkuja organisaatiot ovat kuin suunnistajat pimeässä metsässä ilman otsalamppuja. Silloin hyvä juoksijakaan ei saa potentiaaliaan vapautettua. Kyvykkyyksien ja kulttuurin kehittäminen vaatii myös aikaa – kuten uimisen opetteleminen, on aloitettava silloin kun vielä jalat yltävät pohjaan.”, muistuttaa Toivonen ja peukuttaa kokonaisvaltaisen salkunhallinnan puolesta näkemänsä yli 200 eri salkun käyttöönoton kokemuksella. Näkymät vuodelle 2021 lupaavat salkunhallinta-alustalle yhtä kovaa käyttömäärän kasvua kuin päättynyt poikkeuksellinen koronavuosi.

Asiakaskeskeisyys on nykypäivän tapa pyytää asiakkaalta lupa onnistua

Asiakkaat antoivat Thinking Portfoliolle luvan onnistua. Kulunut poikkeuksellinen vuosi antoi Thinking Portfolion Net Promoter Scoreksi (NPS) 77 kun sitä edellisenä vuonna NPS oli 65. Etätyöaika on yllättäen parantanut asiakkaiden tyytyväisyyttä laajalla rintamalla. Vaikuttaa, että tiedolla johtamisessa salkunhallinnalla on vakiintunut paikkansa. Thinking Portfolion asiakkaita ovat monet salkunhallinnan mahdollisuudet oivaltaneet edelläkävijä organisaatiot – nyt jo noin 250 000 rekisteröitynyttä käyttäjää yli 50 maassa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää salkunhallinnasta!

Muistathan myös salkkuesitteemme!